Tuinen

Ontwerpen voor particuliere opdrachtgevers geeft veel voldoening, onze betrokkenheid heeft hier een persoonlijke inslag. We volgen niet een bepaalde tuinstijl, wel is er een specifieke werkwijze. Onze tuinontwerpen sluiten aan op de ontwikkelingen van de tijd en hebben een geheel eigen uitstraling.

We leggen de nadruk op het ontwerpen van heldere- en herkenbare ruimtes, waarin een krachtig lijnenspel het kader vormt voor een verdere uitwerking en detaillering. Hierdoor ontstaat er een evenwichtige samenhang tussen beeld, betekenis en gebruik.

De betekenis van de (historische) gegroeide omgeving, de vorm, stijl en inrichting van de woning of bebouwing en specifieke wensen leiden tot het gewenste ontwerp. Ruimtelijkheid, functionaliteit, vorm, rust en een bepaalde sfeer zijn daarbij steeds terugkerende en herkenbare items. Een met zorg samengestelde beplanting of specifiek materiaalgebruik van bouwkundige elementen maakt het geheel daardoor juist bijzonder spannend. Binnen een sterke ruimtelijke structuur is plaats voor monumentaliteit, speelsheid, variatie, frivoliteit en avontuur.

Een sprankelend resultaat staat borg voor duurzame en tijdloze tuinen met een welhaast herkenbare vanzelfsprekendheid.