Tuinen van Verwondering.

Op NPO 2 is de komende weken een nieuwe TV-serie te zien over bijzondere beeldentuinen. De tuinen bevinden zich in Zuid-Frankrijk, Italië, Noorwegen, de Verenigde Staten, Brazilië en Nieuw-Zeeland.

Ernst Veen, oud-directeur van De Nieuwe Kerk en De Hermitage in Amsterdam, bezoekt de tuinen en hoort van de eigenaren of hun nazaten, de verhalen achter de kunstwerken.

tuinen van verwondering Maya Lin Wavefield

Maya Lin, Wavefield

 

10 november 2016: Storm King, Verenigde Staten

17 november 2016: Collezione Gori, Italië

24 november 2016: Château La Coste, Zuid-Frankrijk

1 december 2016: Inhotim, Brazilië

8 december 2016: Ekebergparken, Oslo, Noorwegen

Ook terug te zien op: www.npo.nl/uitzending-gemist

 

binnenste buiten

Binnenste Buiten is een informatief programma dat zich richt op huis, tuin en interieur.

Dagelijks krijg je inspirerende verhalen en handige tips & tricks.

zie voor meer informatie en om uitzendingen terug te kijken: www.kro-ncrv.nl/binnenstebuiten

 

 

ageuze

16 augustus 2015 was Adriaan Geuze te gast in het programma VPRO Zomergasten

Adriaan Geuze (Dordrecht, 1960) is in eigen land en ver daarbuiten een grote naam in de landschapsarchitectuur en stedenbouw. Hij is partner van het internationaal opererende bureau West 8 in Rotterdam en New York. Geuze verwierf faam voor grote projecten als het Centraal Station in Rotterdam, Governors Island in New York, Toronto Central Waterfront en de Jubilee Gardens in Londen. In 1987 studeerde hij af aan Wageningen University, waar hij tegenwoordig buitengewoon hoogleraar is. In 2005 was hij curator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Hij is onlangs benoemd tot lid van de Academie van Kunsten van de KNAW. 'Ik voel me zeer vereerd om Zomergast te zijn en ga de kijker wakker schudden', belooft Geuze, die een grote fascinatie en liefde heeft voor het Nederlandse 'maakbare land'. 'We worden beheerst door managers en juristen. Ik zal een warm pleidooi houden voor het beroep van ingenieur: ontwerpers en ingenieurs hebben ons land tenslotte echt gemaakt en over maken gaat mijn Zomergastenavond.