De wereld in bloei zetten. Samen met jou! Dat is de missie van de Cruydthoeck! Ontdek de mogelijkheden van het toepassen van wilde bloemenmengsels en draag bij aan een goede leefomgeving. Voor informatie zie: https://www.cruydthoeck.nl/

Cruydt-Hoeck heeft de droom meer biodiversiteit te creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens. Cruydt-Hoeck is kweker en leverancier van inheemse wildeplantenzaden en ecologisch passende bloemenweidemengsels. Met gedegen praktisch en ecologisch advies helpt Cruydt-Hoeck gemeenten, (groen)bedrijven, plannenmakers en particulieren met het creëren van succesvolle bloemenweides. 

Doormiddel van promotie, inspiratie en informatie wil Cruydt-Hoeck een duurzaam publiek draagvlak en waardering stimuleren voor inheemse bloemrijke vegetaties ten behoeve van een gelukkiger samenleving.

bloemenweide

 

zaden

Het tuintijdschrift Eden is een prachtig en inhoudelijk gevarieerd tuinmagazine voor de echte tuinliefhebber in België en Nederland. Aanvankelijk bedoeld als een nationaal informatie tijdschrift voor tuininrichting en tuincultuur met enkele groenschrijvers als kern, is het tijdschrift nu uitgegroeid tot een internationaal tuinmagazine met een Nederlandstalige en Franstalige uitgave.

                         Eden Magazinecover nummer 69

Het blad verschijnt 3 keer per jaar en een abonnement kost u € 38,= voor 4 edities.

info: Eden magazine

  In dit nummer aandacht voor Belgiës bekenste en wereld beroemde bloemsierkunstenaar Daniël Ost, die afgelopen jaar is gestart met de Daniël Ost Flower Academy.

info: Daniël Ost                                                                                                                                                                                                                           

   Ook in dit nummer een artikel van Julia Voskuil over de kwekerij Grassenerf (Boskoop) met Bamboe, siergrassen en bijzondere vaste planten.

info: Grassenerf

Onderstaand een sfeerbeeld van een gewaardeerde collega

pano 8

info: Wirtz International

Vier keer per jaar verschijnt onzeeigenTUIN, een informatief, eigenzinnig en onafhankelijk tijdschrift met dieper gravende, prettig leesbare verhalen van kenners over vormgeving en beplanting van de tuin, groente en fruit, tuingeschiedenis en -literatuur. Voor uzelf of om cadeau te geven. Dan begint voor u de lente.

                         OET 2021 1 cover.300px

                     

Onze eigen tuin heeft aantrekkelijke aanbiedingen voor tuiniers:

1/ Een abonnement op onzeeigenTuin, met als geschenk de onkruidwieder (De Wit gereedschappen t.w.v. € 17,95) Een jaar tuinplezier kost u slechts € 34,95. Naast het abonnement ontvangt u ook de onzeeigenTUIN tuinpas, die u de toegang biedt tot exclusieve kortingen of cadeautjes.

2/ U geeft een jaarabonnement cadeau en betaalt daarvoor € 34,95. Als blijk van waardering ontvangt u de onkruidwieder van De Wit (winkelprijs € 17,95).

Als u nu beslist verzekeren wij u voor een heel jaar heel veel tuinplezier.

                                De Wit onkruidwieder

De Wit onkruidwieder is er in een links- en rechtshandige uitvoering                            

info: onze eigen tuin

 

Vers van de pers: De Smaak van Bloemen

Tuinieren en recepten met eetbare bloemen

Julia Voskuil

‘De Smaak van Bloemen’ is half september 2017 gelanceerd, een fleurig boek voor tuiniers en lekkerbekken. De smaak van bloemen laat zien hoe je bloemen kunt verwerken in allerlei gerechten: als garnering en natuurlijk voor de smaak. Tuinjournalist Julia Voskuil stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt. - Ruim 40 plantbeschrijvingen - Praktische seizoensindeling - Interviews en recepten Gerenommeerde chefs, wildplukkers en kwekers delen hun passie met recepten vol bloemen. Vier de seizoenen met bloemen op je bord en laat je inspireren door chef-koks van bekende restaurants zoals Tommy Janssen (Bentinck), Arthur van Brug (Villa Augustus), Remco Jansen (Intens), Soenil Bahadoer (De Lindehof) en Jacob Jan Boerma (De Leest).

De Smaak van BLOEMEN

De titel komt je misschien bekend voor? In 1991 verscheen van de hand van Elisabeth de Lestrieux een prachtig kunstboek met die titel. Elisabeth was met het onderwerp haar tijd ver vooruit. Nu, ruim 25 jaar later, groeit de belangstelling voor het culinair gebruik van bloemen, wat voor uitgeverij Terra aanleiding was om een volledig nieuwe uitgave voor te bereiden.

De titel is een eerbetoon aan Elisabeth. Ze heeft menigeen met haar boek geïnspireerd, zoals bleek toen ik voor deze actuele versie in haar voetsporen trad.

Product details

Uitgeverij Terra

192 pag. gebonden

€ 24,99

EAN 9789089897367

Nur-code: tuinieren

De Smaak van Bloemen