Inspirerende beelden en kunstvormen in tuin, park en landschap.

Met enige regelmaat tonen we in deze rubriek bijzondere tuinen, parken en landschappen. Het zijn belangrijke inspiratiebronnen voor ons werk. De tuinen en parken met beelden of bijzondere kunstvormen bevinden zich in vele landen. Veel van deze inspiratiebronnen zijn vrij toegankelijk, of terug te vinden via Google Maps.

Deze keer het sculpturale landschapsproject 'Storm King Wavefield' van Maya Lin, nabij Bunny Road in Mountainville New York. Het project is vrij te bezichtigen.

tuinen ter inspiratie Maya Lin

Maya Lin

informatie https://www.mayalinstudio.com

 

 

De wereld in bloei zetten. Samen met jou! Dat is de missie van de Cruydt-Hoeck! Ontdek de mogelijkheden van het toepassen van wilde bloemenmengsels en draag bij aan een goede leefomgeving. Voor informatie zie: https://www.cruydthoeck.nl/

Cruydt-Hoeck heeft de droom meer biodiversiteit te creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens. Cruydt-Hoeck is kweker en leverancier van inheemse wilde plantenzaden en ecologisch passende bloemenweidemengsels. Met een gedegen praktisch en ecologisch advies helpt de Cruydt-Hoeck gemeenten, (groen)bedrijven, plannenmakers en particulieren met het creëren van succesvolle bloemenweides. 

Door promotie, inspiratie en informatie wil Cruydt-Hoeck een duurzaam publiek draagvlak en waardering stimuleren voor inheemse bloemrijke vegetaties ten behoeve van een gezonde samenleving.

KWEKERIJ: ABBENDIJK 6 TE NIJEBERKOOP

 

bloemenweide

 

zaden

Het tuintijdschrift Eden is een prachtig en inhoudelijk gevarieerd tuinmagazine voor de echte tuinliefhebber in België, Frankrijk en Nederland. Aanvankelijk bedoeld als een nationaal informatie tijdschrift voor tuininrichting en tuincultuur met enkele groenschrijvers als kern, is het tijdschrift nu uitgegroeid tot een internationaal tuinmagazine met een Nederlandstalige en Franstalige uitgave.

                         cover 77 eden magazine 2023 720x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het blad verschijnt 3 keer per jaar en een abonnement (Nederland) kost u € 45,= voor 4 edities.

In België krijgt u voor deze prijs zelfs 5 edities.

Voor nadere informatie, zie website Eden magazine.

 

info: Eden magazine

 

Onderstaand sfeerbeeld van een tuin, ontworpen door een gewaardeerde Belgische collega

pano 8

info: Wirtz International

Vier keer per jaar verschijnt onzeeigentuin, het lijfblad voor lezende tuiners. OnzeEigenTuin is een informatief, eigenzinnig en onafhankelijk tijdschrift met dieper gravende, prettig leesbare verhalen van kenners over vormgeving en beplanting van de tuin, groente en fruit, tuingeschiedenis en -literatuur.

Een tijdschrift voor uzelf of om cadeau te geven. Dan (pas) begint voor u het echte buitenleven door ontspannend tuinieren.

                          cover.400px 

                         Onze eigen tuin heeft aantrekkelijke aanbiedingen voor tuiniers:

1/ Een abonnement op Onze Eigen Tuin, met als geschenk de onkruidwieder (De Wit gereedschappen t.w.v. € 18,95) Een jaar tuinplezier kost u per incasso slechts € 40,75. Naast het abonnement ontvangt u ook de onzeeigentuin tuinpas, waarmee u bij aangesloten bedrijven korting of een presentje ontvangt.

2/ U geeft een jaarabonnement cadeau en betaalt daarvoor via een incasso € 40,75. Als blijk van waardering ontvangt u de onkruidwieder van De Wit (winkelprijs € 18,95).

Als u nu beslist verzekeren wij u voor een heel jaar heel veel tuinplezier.

                                De Wit onkruidwieder

De Wit onkruidwieder is er in een links- en rechtshandige uitvoering

De losse verkoopprijs € 10,= of een proefabonnement (2 nummers) € 15,=

 

Voor nadere informatie zie de website;                        

onze eigen tuin