De Wiltfang 2019 2020

 

Voor de echte tuinliefhebbers die houden van mooi en goed in de hand liggend gereedschap.

De Wiltfang

 

 

 

de bolster1

Met een historie van ruim 40 jaar is De Bolster een vertouwd adres voor al uw biologische zaden.

De zaden zijn van eigen teelt en daarom gegarandeerd biologisch en ook GMO-vrij. De zaden zijn ook in een aantal speciaalzaken te koop. Op de website is een opverzicht van deze verkooppunten te vinden.

Contactgegevens:

De Bolster B.V.
Oude Oenerweg 13
8161 PL EPE - Nederland
+31 (0) 578 621 433

Bolster

Bestel prachtige moestuin boeken en zaden bij de Nieuwe Tuin

De nieuwe tuin is een kleinschalige en eigenzinnige kwekerij, waar we met z'n tweeën voltijds aan werken. Ons voornaamste doel is het selecteren van eetbare planten die de moestuin een stuk kleurrijker, eenvoudiger en smakelijker maken. De nadruk ligt op minder gebruikelijke groente, kruiden en fruit en selecties voor noordelijke groeiomstandigheden. Ook ziekteresistentie vormt een belangrijk punt. Er worden jaarlijks een groot aantal nieuwe rassen en soorten aangeplant en uitgetest.

Peter Bauwens

We besteden veel tijd en aandacht aan het verzamelen en samenbrengen van zaden en plantgoed door wereldwijd informatie en materiaal uit te wisselen. Het is niet onze bedoeling om zoveel mogelijk rassen aan te bieden, maar om uit de rijke bio-diversiteit die planten en zaden te selecteren die een breed en nieuw moestuinpubliek kunnen boeien en vooral meer mensen kunnen aanzetten om opnieuw zelf groenten en fruit te gaan kweken. Onze botanische, praktische en culinaire ervaringen krijgen ook vorm in verschillende boeken en tuinartikels. Zo leveren we vaste bijdragen aan 'Onze eigen tuin' en 'Tuinen van Eden'

We vinden het vanzelfsprekend dat we geen gif of chemicaliën gebruiken binnen het bedrijf. We gebruiken geen turf. Planten worden verzorgd zonder dierlijke meststoffen maar met plantaardige producten zoals luzerne, soja, cacao, zeewier en vinasse.

We leggen ons toe op de teelt en vermeerdering van zaden. Ons aanbod omvat een mengeling van eigen gekweekte zaden, zaden van organische kwaliteit, biologisch en conventioneel gekweekte zaden.

Contact kwekerij:

Een buiten-gewone inspiratiebron voor eetbare planten en bloemen

Peter Bauwens & Kathelijne Thiers

Trompwegel 27, B-9170 de Klinge België

+32 (0)3 770 7816

denieuwetuin

 

 

 

 

 GamberaiaNL

 

'Villa Gamberaia, parel in het Florentijnse landschap':

 
Een wandeling door de tuinen van Villa Gamberaia is genieten van ingetogen schoonheid in een oase van rust. De compositie van villa en tuinen in de landschappelijke omgeving is geraffineerd en geheel volgens het ideaalbeeld van de 17e eeuw. Vanuit het dorp Settignano voert een smalle weg naar een metalen hek, waar achter een oprij-laan zichtbaar is met een glimp van de villa. Pas tijdens een rondgang manifesteren zich de tuinen in hun volle glorie. Adembenemend zijn de vergezichten op de domkoepel van Florence en over de vallei van de Arno, die door de stad stroomt. Gamberaia is privébezit, maar bezoekers zijn welkom in de tuinen van deze historische parel.
 
 
ONZE TUINKEUZE:

Op weg naar de tuinen van Lazio. Al meer dan 400 jaar lang maakt de echte liefhebber van kunst en tuinen vroeg of laat zijn droomreis naar Italië. Op ontdekkingstocht naar Rome en omgeving waar historische pareltjes en eigentijdse realisaties elkaar vinden.

De winter is niet saai, kleur- of smaakloos. Met wat extra aandacht is er ook diep in de winter een schitterend aanbod uit je eigen moestuin.

Wanneer je dit aanbod nog aanvult met kleurrijke aardappels, wortelen, bieten, rapen, gedoogde bonen en andere wortelgewassen, dan kun je ook in het koudste seizoen elke dag opnieuw genieten van je eigen oogst en van een bonte biodiversiteit.

auteur: Julia Voskuil

(Gelezen in de 'Tuinen van Eden' editie nr 54 (winter 2016)

 Eden magazine