Een juweel van een boek!
Het nieuwe boek De Mooie Moestuin van Julia Voskuil. Een prachtig en inspirerend werk van deze ervaren tuinschrijfster die dus weet waar ze het over heeft. De principes van het moestuinieren worden bondig uit de doeken gedaan en veertien prachtige, meest te bezoeken moestuinen, worden beschreven.

zie preview: https://www.juliavoskuil.nl/wp-content/uploads/Inkijkje-in-De-Mooie-Moestuin.pdf

 

Mooie moestuin achterblad omslag

Wat betekend de voortuin nou echt voor ons? Het beroemde en vaak geciteerde visitekaartje van het huis? Of misschien het overgebleven aanhangsel van een vroegere tuincultuur? Voor velen is de voortuin lastig geworden, waar je nog werk aan hebt ook. Volker Michael fotograaf en schrijver heeft een prachtig boek gemaakt om inspiratie op te doen voor de voortuin. We zijn vereerd dat een project van ons in het boek is opgenomen.

 

cover vorgarten MV

 inhoud vorgarten MV

 

Zie voor meer info over het boek en bestellen: Vorgärten

Vers van de pers: De Smaak van Bloemen

Tuinieren en recepten met eetbare bloemen

Julia Voskuil

‘De Smaak van Bloemen’ is half september 2017 gelanceerd, een fleurig boek voor tuiniers en lekkerbekken. De smaak van bloemen laat zien hoe je bloemen kunt verwerken in allerlei gerechten: als garnering en natuurlijk voor de smaak. Tuinjournalist Julia Voskuil stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt. - Ruim 40 plantbeschrijvingen - Praktische seizoensindeling - Interviews en recepten Gerenommeerde chefs, wildplukkers en kwekers delen hun passie met recepten vol bloemen. Vier de seizoenen met bloemen op je bord en laat je inspireren door chef-koks van bekende restaurants zoals Tommy Janssen (Bentinck), Arthur van Brug (Villa Augustus), Remco Jansen (Intens), Soenil Bahadoer (De Lindehof) en Jacob Jan Boerma (De Leest).

De Smaak van BLOEMEN

De titel komt je misschien bekend voor? In 1991 verscheen van de hand van Elisabeth de Lestrieux een prachtig kunstboek met die titel. Elisabeth was met het onderwerp haar tijd ver vooruit. Nu, ruim 25 jaar later, groeit de belangstelling voor het culinair gebruik van bloemen, wat voor uitgeverij Terra aanleiding was om een volledig nieuwe uitgave voor te bereiden.

De titel is een eerbetoon aan Elisabeth. Ze heeft menigeen met haar boek geïnspireerd, zoals bleek toen ik voor deze actuele versie in haar voetsporen trad.

Product details

Uitgeverij Terra

192 pag. gebonden

€ 24,99

EAN 9789089897367

Nur-code: tuinieren

De Smaak van Bloemen

 

De Wiltfang

 Voor de echte tuinliefhebbers die houden van mooi en goed in de hand liggend gereedschap.

 

De Wiltfgang logo

De Wiltfang

 

 

 

 GamberaiaNL

foto: poortvliet&partners

 

'Villa Gamberaia, parel in het Florentijnse landschap':

 
Een wandeling door de tuinen van Villa Gamberaia is genieten van ingetogen schoonheid in een oase van rust. De compositie van villa en tuinen in de landschappelijke omgeving is geraffineerd en geheel volgens het ideaalbeeld van de 17e eeuw. Vanuit het dorp Settignano voert een smalle weg naar een metalen hek, waar achter een oprij-laan zichtbaar is met een glimp van de villa. Pas tijdens een rondgang manifesteren zich de tuinen in hun volle glorie. Adembenemend zijn de vergezichten op de domkoepel van Florence en over de vallei van de Arno, die door de stad stroomt. Gamberaia is privébezit, maar bezoekers zijn welkom in de tuinen van deze historische parel.
 
 
ONZE TUINKEUZE:

Op weg naar de tuinen van Lazio. Al meer dan 400 jaar lang maakt de echte liefhebber van kunst en tuinen vroeg of laat zijn droomreis naar Italië. Op ontdekkingstocht naar Rome en omgeving waar historische pareltjes en eigentijdse realisaties elkaar vinden.

De winter is niet saai, kleur- of smaakloos. Met wat extra aandacht is er ook diep in de winter een schitterend aanbod uit je eigen moestuin.

Wanneer je dit aanbod nog aanvult met kleurrijke aardappels, wortelen, bieten, rapen, gedoogde bonen en andere wortelgewassen, dan kun je ook in het koudste seizoen elke dag opnieuw genieten van je eigen oogst en van een bonte biodiversiteit.

auteur: Julia Voskuil

(Gelezen in de 'Tuinen van Eden' editie nr 54 (winter 2016)

 Eden magazine