wiltfang 2017

 

Voor echte liefhebbers van mooi en goed gereedschap.

De Wiltfang

 

 

 

de bolster1

Wilt u tips van ons persoonlijk ontvangen? Dat kan op onze Open Dag op zaterdag 16 juli 2016 van 10.00 tot 16.00 uur aan de Oude Oenerweg 13 in  Epe (Veluwe).

Tijdens deze dag organiseren wij gratis rondleidingen en presentaties. Bovendien zijn er interessante aanbieders van biologische en/of duurzame tuinproducten aanwezig. Zij informeren u graag over hun producten en vaak hebben zij speciale Open Dag aanbiedingen. Ook aan de kinderen wordt gedacht, net als aan de inwendige mens. Bekijk deze pagina regelmatig, omdat wij hier informatie over het programma verstrekken.

Contactgegevens:

De Bolster B.V.
Oude Oenerweg 13
8161 PL EPE - Nederland
+31 (0) 578 621 433

Bolster

Bestel prachtige moestuin boeken en zaden bij de Nieuwe Tuin

De nieuwe tuin is een kleinschalige en eigenzinnige kwekerij, waar we met z'n tweeën voltijds aan werken. Ons voornaamste doel is het selecteren van eetbare planten die de moestuin een stuk kleurrijker, eenvoudiger en smakelijker maken. De nadruk ligt op minder gebruikelijke groente, kruiden en fruit en selecties voor noordelijke groeiomstandigheden. Ook ziekteresistentie vormt een belangrijk punt. Er worden jaarlijks een groot aantal nieuwe rassen en soorten aangeplant en uitgetest.

Peter Bauwens

We besteden veel tijd en aandacht aan het verzamelen en samenbrengen van zaden en plantgoed door wereldwijd informatie en materiaal uit te wisselen. Het is niet onze bedoeling om zoveel mogelijk rassen aan te bieden, maar om uit de rijke bio-diversiteit die planten en zaden te selecteren die een breed en nieuw moestuinpubliek kunnen boeien en vooral meer mensen kunnen aanzetten om opnieuw zelf groenten en fruit te gaan kweken. Onze botanische, praktische en culinaire ervaringen krijgen ook vorm in verschillende boeken en tuinartikels. Zo leveren we vaste bijdragen aan 'Onze eigen tuin' en 'Tuinen van Eden'

We vinden het vanzelfsprekend dat we geen gif of chemicaliën gebruiken binnen het bedrijf. We gebruiken geen turf. Planten worden verzorgd zonder dierlijke meststoffen maar met plantaardige producten zoals luzerne, soja, cacao, zeewier en vinasse.

We leggen ons toe op de teelt en vermeerdering van zaden. Ons aanbod omvat een mengeling van eigen gekweekte zaden, zaden van organische kwaliteit, biologisch en conventioneel gekweekte zaden.

Contact kwekerij:

Een buiten-gewone inspiratiebron voor eetbare planten en bloemen

Peter Bauwens & Kathelijne Thiers

Trompwegel 27, B-9170 de Klinge België

+32 (0)3 770 7816

denieuwetuin

 

 

 

Van maandag 11 januari tot en met 28 februati 2016 is het Arboretum Kalmthout elke dag geopend naar aanleiding van de bloei van de toverhazelaars (Hamamelis) waarvoor Kalmthout bekend is. Ondertussen zijn er al vele andere winterbloeiers in de collectie opgenomen.

Datum:   11/01/2016 - 28/02/2016 (Hele dag)
Locatie:   Arboretum Kalmthout
Adres :    Heuvel 8, 2920 Kalmthout (België)